Οι εκλογές του ΣΚΛΕ της 25ης Φεβρουαρίου πλησιάζουν ολοταχώς. Ο καταρτισμός του ψηφοδελτίου της ΣΤΡΟΦΗΣ έγινε με μεγάλη προσοχή και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που βρήκαμε άξιους συνοδοιπόρους στη προσπάθεια που κάνουμε με γνώμονα το καλό του κλάδου μας.
Έφτασε λοιπόν η ώρα να γνωρίσετε τους Υποψήφιους της ΣΤΡΟΦΗΣ (η παρουσίασή τους γίνεται με αλφαβητική σειρά).
Ανδριώτη Ειρήνη
Ονομάζομαι Ανδριώτη Ειρήνη, είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.
Κοινωνική Λειτουργός με πενταετή εμπειρία σε δημόσιους φορείς υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Π.Ε. Μήλου.
Συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μήλου. Επόπτρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Μήλου.
Εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΑΠΗ Δήμου Μήλου.
Μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (ΣΚΟΙΝΔΑΦ).
Αποστολοπούλου Ευθυμία
Ονομάζομαι Αποστολοπούλου Ευθυμία και είμαι αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός στο ειδικό σχολείο της Άμφισσας.
Έχω αποφοιτήσει από το ΤΕΙ Πατρών και αυτή τη στιγμή φοιτώ στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ειδικής αγωγής.
Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφια στα περιφερειακά συμβούλια κοινωνικών λειτουργών και πιο συγκεκριμένα στην Στερεά Ελλάδα για εκπροσωπήσω την περιοχή μου.
Αρβανίτη Αμαλία
H Αρβανίτη Αμαλία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα.
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών.
Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Κοινωνική Εργασία Παιδιών Εφήβων & Οικογένειας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη συνεχή της ανάγκη για την επαγγελματική και προσωπική της εξέλιξη παρακολούθησε το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης συστημικής – διαλεκτικής προσέγγισης από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου.
Έχει εργαστεί στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Υπηρεσίας Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας & Κοινωνικής Μεριμνάς Πειραιά, στον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, στις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας/Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στη Μ.Κ.Ο Praksis στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας (Συμμετοχή στην ομάδα Street work και στην κινητή μονάδα στο Πρόγραμμα Δημόσια Υγεία: Πρόληψη – Εξέταση Υποστήριξη και Διεξαγωγή test hiv,HBV,HCN), στη κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, στις ανοικτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας και Ελαιώνα, Συντονίστρια στην Κεντρική Δομή του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας.
Βαλσάμη Μαρκέλλα
Η Μαρκέλλα Βαλσάμη είναι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών, με σπουδές στην εκπαίδευση ενηλίκων, στη δημιουργική γραφή, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό, ενώ είναι κάτοχος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:
«Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές διακρίσεις και την ιδιότητα του πολίτη», το οποίο είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι προς τον μεγαλύτερο της στόχο.
Έχει εκπονήσει ερευνητικές μελέτες σχετιζόμενες με τις στρατηγικές διαχείρισης των προσφύγων, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά.
Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε ποικίλες θεματικές σε Ελλάδα και Βέλγιο. Ασκεί αδιαλείπτως το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού τα τελευταία δεκαέξι χρόνια σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα ως:
Συντονίστρια Υποέργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κοινωνική εργασία στο δρόμο (streetwork), με εξαιρετικά ευάλωτους και μετακινούμενους πληθυσμούς στο μεταναστευτικό, διαπολιτισμικό, προσφυγικό πεδίο μέσω Διεθνών, Κυβερνητικών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές σε Χιλή και Λίβανο.
Συντονίζει στην πόλη του Βόλου από τον Μάιο του 2018, δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαιδεύσεις επαγγελματιών για την ανθρώπινη εμπορία, εκπαιδεύεται στην επανένταξη αποφυλακισθέντων στη βάση του εθελοντισμού, αρθρογραφεί σε τοπικό επίπεδο και συγγράφει βιβλίο σχετιζόμενο με την ανταλλαγή καλών πρακτικών στην κοινωνική εργασία με αιτούντες διεθνούς προστασίας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Είναι μέλος των μητρώων εκπαιδευτών του ΛΑΕΚ και του ΚΕΔΙΒΙΜ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο θεματικό πεδίο της Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας.
«Η επιλογή μου να συμμετάσχω στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου 2022 σε Κεντρικό επίπεδο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη ΣΤΡΟΦΗ (Κίνηση για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη του ΣΚΛΕ), αφορμάται από την αγάπη για τον άνθρωπο, το γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάδελφο, τον ζήλο για την διεύρυνση της επιστήμης μας.
Αυτό δεν θα μπορούσε να συνδεθεί καλύτερα παρά μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μίας ομάδας ανθρώπων που βρίσκεται μακριά από κάθε είδους ατομικιστική κουλτούρα και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα, αξίες, σκοπούς και όραμα για την εξωστρέφεια του Συλλόγου μας.
Μία ομάδα που αφουγκράζεται και δηλώνει παρούσα».
Γιαννακάκης Χρήστος - Ραφαήλ
Ημερομηνία γέννησης: 13/6/1992
Τόπος καταγωγής: Μυτιλήνη, Λέσβος
Εκπαίδευση: Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία Δ.Π.Θ. Διπλωματούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή»
Επαγγελματική εμπειρία: Εργάστηκα ως κοινωνικός λειτουργός σε δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων της «Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ» στο νησί της Λέσβου από το 2017. Στη συνέχεια, από το 2020 μέχρι και σήμερα, εργάζομαι σε δομές εκπαίδευσης.
Η επιθυμία μου για τη δημιουργία ενός ισχυρού κλάδου και ενεργών περιφερειακών συμβουλίων, είναι ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφιος στο περιφερειακό συμβούλιο του Βορειου Αιγαίου με τον συνδυασμό ΣΤΡΟΦΗ (Κίνηση για την πρόοδο και ανάπτυξη του ΣΚΛΕ).
Γιαννέλου Ευαγγελία
Ονομάζομαι Γιαννέλου Ευαγγελία και υπηρετώ τον κλάδο της κοινωνικής εργασίας από τον Ιούνιο του 2009.
Έκτοτε, έχω ακολουθήσει με αρκετή αγάπη και αφοσίωση τον κλάδο της κοινωνικής εργασίας.
Η επαγγελματική μου πορεία αφορά σε Δήμους (Δ. Ζωγράφου και Δ. Αθηναίων), στο προσφυγικό (Ν. Λέσβο και Ν. Χίο) και από το 2015 και έπειτα βρίσκομαι στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.
Όσοι με γνωρίζετε αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε πως για πρώτη φορά συμμετέχω σε τέτοια διαδικασία.
Ο λόγος; Πρώτη φορά αισθάνομαι πως με αντιπροσωπεύουν οι διαδικασίες που ακολουθεί ένας συνδυασμός.
Ένας συνδυασμός που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς να θέσουν προβληματισμούς και να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις του!
Μια ομάδα ατόμων με όραμα και αφοσίωση στην επιστήμη της κοινωνικής εργασίας. Διαβάζω χρόνια τώρα σε ομάδες των κοινωνικών δικτύων αντιδράσεις και κατηγορίες ως προς τον ΣΚΛΕ...!
Προτρέπω λοιπόν, τον καθένα σας ξεχωριστά να μην παραμένει απλός παρατηρητής, να μην εναντιώνεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο!
Προτρέπω λοιπόν, να δώσετε το παρόν στις επερχόμενες εκλογές και να βάλετε με την ψήφο σας το δικό σας λιθαράκι στον σύλλογο μας!
Ο ΣΚΛΕ είμαστε εμείς!!!
Ζητώ να σταθείτε στο πλευρό της ΣΤΡΟΦΗΣ και να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ την στροφή προς την βελτίωση του κλάδου μας!
Να γίνουμε η ομάδα που ονειρευτήκαμε, μια ομάδα μαζική, μαχητική και ανεξάρτητη.
Θεωρώντας λοιπόν, πως η οποιαδήποτε αλλαγή έρχεται ακολουθώντας μια νέα διαδρομή, δηλώνω την δική μου υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής!
Γραβάνης Γεώργιος
Ονομάζομαι Γραβάνης Γεώργιος και είμαι κοινωνικός λειτουργός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Εισήλθα στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ το 2004 και αποφοίτησα το 2008 ακολουθώντας την κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας.
Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως κοινωνικός λειτουργός στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Γρεβενών, όπου δούλεψα εκεί επί τέσσερα συναπτά έτη.
Εν συνεχεία επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και εργάζομαι ως κοινωνικός λειτουργός στα σχολεία της πόλης τα τελευταία εφτά χρόνια.
Κατέρχομαι στις επικείμενες εκλογές του ΣΚΛΕ με τον συνδυασμό ‘ΣΤΡΟΦΗ’ έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας αλλά συγχρόνως και την προάσπιση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων του επαγγέλματος του κοινωνικού λειτουργού.
Δημάκου Σοφία - Μαρία
Γεννήθηκα στην Αρκαδία και μεγάλωσα στο χωριό Άστρος Κυνουρίας.
Εισάχθηκα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010 και αποφοίτησα το 2015.
Έχω παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό ετήσιο σεμινάριο στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στην Ειδική Αγωγή.
Επίσης παρακολούθησα το πρόγραμμα συντονίστρια εκπαιδεύτρια Σχολών Ομάδων Γονέων και από τον Οκτώβριο του 2021 εκπαιδεύομαι στην Συστημική Ψυχοθεραπεία.
Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο σύλλογο για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ) Πάτρας και στην συνέχεια εργάστηκα ως εργασιακή σύμβουλος αναζητούντων εργασία στον ΟΑΕΔ.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 εργάστηκα στην ΜΚΟ PRAKSIS στη δράση στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Έπειτα εργάστηκα στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ως συντονίστριας της ομάδας του ψυχοκοινωνικού κλιμακίου σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων.
Σήμερα ζω και εργάζομαι στο Ναύπλιο στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και παρέχω τις υπηρεσίες μου σε οικογένειες και παιδιά.
Ζέρβας Νίκος
Ημ. Γέννησης: 15/04/1991
Τόπος Καταγωγής: Καρίτσα, Κατερίνης Πιερία.
Εκπαίδευση : Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία Δ.Π.Θ. Διπλωματούχος του ΔΠΜΣ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ & Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ ‘’Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας’’.
Ειδίκευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Ψυχική Υγεία & Ευεξία Παιδιών και Εφήβων «Από την Οικογένεια στην Κοινότητα».
Επαγγελματική εμπειρία: Εργάστηκα ως κοινωνικός λειτουργός στα Κέντρα Ημέρας Αστέγων Αθήνας & Πειραιά μέσω της ΜΚΟ PRAKSIS (Συμμετοχή στην ομάδα Street work και στην κινητή μονάδα στο Πρόγραμμα Δημόσια Υγεία: Πρόληψη-Εξέταση-Υποστήριξη και διεξαγωγή test HIV, HBV -HCV), στο προσφυγικό σε camp ασυνόδευτων ανηλίκων στο νησί της Μυτιλήνης, σε δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Αθήνα αλλά και ως συντονιστής για τρία χρόνια σε ξενώνα νέων ενηλίκων του SolidarityNow.
Από τον Μάιο έως σήμερα εργάζομαι στο Κέντρο της ActionAidτης Αθήνας ως κοινωνικός λειτουργός έχοντας ως βασικό στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας σε όλους τους τομείς. Την δημιουργία και τον συντονισμό μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δικτύου Κοινωνικών Λειτουργών με συμμετοχή συναδέλφων από ιδιωτικούς, δημόσιους φορείς και οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας για την αποτελεσματική δικτύωση και διασύνδεση.
Ως μέλος του ΣΚΛΕ είχα συμμετάσχει στις εκλογές του 2014 για το τοπικό τμήμα Πιερίας όπου και εκλέχτηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης
Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πάτρας.
Είναι κάτοχος MSc στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ιταλίας και την Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων από το ΕΑΠ.
Έχει εμπειρία πάνω από 13 χρόνια στην υλοποίηση παρεμβάσεων υποστήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας, ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος και Γενικός Διευθυντής του σωματείου Φροντίζω στην Πάτρα.
Ο λόγος που συμμετέχει στις εκλογές είναι η πεποίθηση του πως ο αγώνας μέσα από συλλογικότητες με νέες και ουσιαστικές ιδέες μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της θέσης του Κοινωνικού Λειτουργού.
Καββαδά Θέκλη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μεγανήσι Λευκάδας.
Ζω στην Κω τα τελευταία έξι χρόνια. Στο παρελθόν έχω εργαστεί στο προσφυγικό σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς επίσης και σαν εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο ΔΙΕΚ ΚΩ για δύο χρόνια.
Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι συντονίστρια στο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομα Δήμου Κω.
Το ταξίδι της κοινωνικής εργασίας δεν σταματά.
Η βάση είναι ο άνθρωπος, ο καθένας από εμάς για όλους εμάς. Έτσι γίνεται και πιο όμορφο.
Καλπακίδη Διονυσία
Ονομάζομαι Διονυσία Καλπακίδη (Διόνη), είμαι 35 ετών και έχω τελειώσει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Τ.Ε.Ι Αθήνας το 2008.
Αμέσως μετά, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, σε σχέση με την κοινωνικό αποκλεισμό και τις μειονότητες.
Εργάζομαι αδιάλειπτα στο πεδίο, τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Έχω εργαστεί στο Τμήμα 3ης ηλικίας του δήμου Αγίων Αναργύρων, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και πλέον στον ευαίσθητο τομέα της υγείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένους από τους λόγους που με οδήγησαν να βάλω υποψηφιότητα, για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές του ΣΚΛΕ με την παράταξη της ΣΤΡΟΦΗΣ.
Ο κύριος λόγος είναι από θυμό, για όλα όσα δεν γίνονται τα τελευταία 20 χρόνια και θα μπορούσαν αν γίνουν να δώσουν στην Κοινωνική Εργασία την θέση που της αξίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες κοινωνικές επιστήμες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ένας επιπλέον λόγος είναι η έμπνευση και η δύναμη που πήρα από τους συμμετέχοντες της συγκεκριμένης παράταξης, καθώς δεν μας συνδέουν προσωπικές σχέσεις, αλλά κοινές ιδέες και οράματα για την επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας.
Ορισμένες από τις επιδιώξεις μου, που πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πράξη "χθες", είναι η ισοτιμία των πτυχίων ΤΕ/ΠΕ, η υποχρεωτική, δωρεάν και θεσμοθετημένη εποπτεία, η δημιουργία δωρεάν ή και εξ΄αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, η εισαγωγή του κλάδου στα ανθυγιεινό επίδομα, η εισαγωγή του κλάδου στις εφημερίες όχι με την μορφή υπερωριακής απασχόλησης, η μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας των συναδέλφων που απασχολούνται στην εκπαίδευση και σε άλλους φορείς πέρα από τα σχολεία, η χορήγηση επιδόματος ενοικίου για όσους ΚΛ απασχολούνται μακριιά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, η ψυχιατρική εκτίμηση των συναδέλφων που εργάζονται, ο εκσυγχρονισμός-αναδιαμόρφωση της ιστοσελίδας του Συνδέσμου μας, ο συνεχής διάλογος και η εξωστρέφεια του ΣΚΛΕ προς τα μέλη του και πολλά ακόμα.
Δεν λέω ότι θα τα καταφέρω όλα αυτά, αλλά δίνω το λόγο μου ότι θα προσπαθήσω για όλα, προσφέροντας το 100% των δυνατοτήτων μου.
Προχωράμε μαζί, δυναμικά, μαζικά και μαχητικά να κατακτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
Είμαστε μαζί, είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι.
H συμμετοχή είναι καθήκον!
Θέτω υποψηφιότητα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ.
Καραγιάννης Γιάννης
Ονομάζομαι Καραγιάννης Γιάννης και εργάζομαι ως κοινωνικός λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζωγράφου.
Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, σε δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε δομή υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών.
Επίσης, για ένα μικρό χρονικό διάστημα παρείχα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές του ΣΚΛΕ ως υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή της κίνησης ΣΤΡΟΦΗ, επειδή γνωρίζω ότι ο συνδυασμός αυτός αποτελείται από συναδέλφους κοινωνικούς λειτουργούς, που διαθέτουν ήθος, ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και όρεξη για να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προς όφελος όλων των κοινωνικών λειτουργών ανεξαιρέτως και για να συμβάλουν στην εξέλιξη της κοινωνικής εργασίας ουσιαστικά. πρακτικά και θεσμικά.
Κοντογιαννάκης Γιάννης
Ονομάζομαι Κοντογιαννάκης Γιάννης, με καταγωγή από τη Κρήτη (Μέσα Απίδια Λασιθίου).
Είμαι πατέρας ενός υπέροχου γιού, σχεδόν 4 ετών!
Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και σπούδασα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου και αποφοίτησα το 2012 από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκηση, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία.
Εργάστηκα για 9 μήνες, ως Κοινωνικός Λειτουργός, στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα κέντρα μεταναστών (λόγοι διοικητικής κράτησης) μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Από τον Οκτώβριο του 2013, και για 3 χρόνια, ανέλαβα τον συντονισμό των Κέντρων Ημέρας Αστέγων Αθήνας και Πειραιά με την ΜΚΟ Praksis.
Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στη ΜΚΟ SolidarityNow. Αρχικά ως συντονιστής δομών φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο (από Οκτώβριο 2016 έως και Οκτώβριο 2019) και από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα ως συντονιστής του Integration learning Center, μέσω του προγράμματος HELIOS που αφορά αναγνωρισμένους πρόσφυγες.
Είμαι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εν συνεχεία συμμετέχω σε ερευνητικά προγράμματα μέσω του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής.
Η συμμετοχή μου στον ΣΚΛΕ ευελπιστώ πως θα αποτελέσει ένα λιθαράκι στους κοινούς στόχους και προκλήσεις που θα προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε οποιαδήποτε υπηρεσία και ιδίως στο πεδίο.
Κουκιάς Νίκος
Ονομάζομαι Νίκος Κουκιάς, διαμένω στη Χίο και είμαι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος των δύο μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Χίο (Συμβουλευτικό Κέντρο και Πολυδύναμο Κέντρο Β. Αιγαίου).
Εργάζομαι στον τομέα της τοξικοεξάρτησης από το 2012. Παλαιότερα είχα εργαστεί σε δομές που αφορούν το προσφυγικό και άτομα με αναπηρία.
Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης (πρώην ΑΤΕΙ).
Έχω πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του John Moores University στο Liverpool της Αγγλίας με τίτλο ‘’Χρήση Ναρκωτικών και Τοξικοεξάρτηση’’.
Επιπλέον, το δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών το πραγματοποίησα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Λέσβος) στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, με τίτλο ‘’Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία’’.
Επίσης, έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων με θέματα την ψυχική υγεία, τις εξαρτήσεις, την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, τη διαπολιτισμικότητα, το πένθος, την τρίτη ηλικία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τη ψυχοθεραπεία παιδιών-εφήβων και συμβουλευτική γονέων και την γνωστική συμπεριφοριστική θεραπεία.
Στα πλαίσια των σπουδών μου, έχω πραγματοποιήσει έρευνες με αντικείμενο την γονεϊκότητα και τις διαδικασίες απεξάρτησης, καθώς, επίσης, για το κοινωνικό κεφάλαιο και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε δημοσίευση έρευνας μου στο περιοδικό ‘’Εξαρτήσεις’’ και δημοσίευση άρθρων και συνεντεύξεων στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Χίου για τις εξαρτήσεις.
Υπήρξα μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του τοπικού τμήματος ΣΚΛΕ στην Χίο (2009 - 2010) ως ταμίας.
Τέλος, είμαι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας από το 2009 έως σήμερα.
Θα είμαι υποψήφιος για το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Κουλούρη Λυδία
Η Κουλούρη Λυδία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε κοινωνική εργασία στο Α.Τ.Ε.Ι Πατρών και έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στον τομέα του προσφυγικού, της ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Επιπλέον, είναι επί πτυχίω ψυχοθεραπεύτρια- Δραματοθεραπεύτρια.
Σύμφωνα με την ίδια: «Στη στροφή βρήκα ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινές θέσεις και κοινό όραμα για τον κλάδο μας και το μέλλον του.
Στόχος μας, να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα, ένα κοινό μεγάλο δίκτυο, όπου θα αλληλοεπιδρούμε, θα ανταλλάσσουμε απόψεις, γνώσεις, προβληματισμούς και ιδέες».
Είναι υποψήφια για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Κουνάδη Αιμιλία
Ονομάζομαι Αιμιλία Κουνάδη και είμαι απόφοιτη Κοινωνικής Εργασίας του πρώην Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης και νυν Μεσογειακού Πανεπιστημίου).
Έχω εργαστεί σε Κ.Α.Π.Η. της Δυτικής Αθήνας, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και σε Κοινωνική Υπηρεσία της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.
Τα δύο τελευταία χρόνια, εργάζομαι στην Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός στα ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ. Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.
Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχω έντονη εθελοντική δράση σε Μ.Κ.Ο και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.
Θα είμαι υποψήφια για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ.
Κρίκου Ελευθερία
Ονομάζομαι Κρίκου Ελευθερία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαστούνη του Νομού Ηλείας.
Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών.
Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, στο γραφείο του Επιμελητή Ανηλίκων.
Με σκοπό την απόκτηση επιπλέον δεξιοτήτων και την ανάγκη για επαγγελματική εξέλιξη, παρακολουθώ μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εφαρμοσμένη συμβουλευτική στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας .
Έχω εργαστεί σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πηνειού . Στη συνέχεια , από το 2017 ως σήμερα , εργάζομαι σε Δομές Προσφύγων.
Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια στον ΣΚΛΕ και αφορμή στάθηκε η επιθυμία μου για την δημιουργία ενός πιο ισχυρού κλάδου, καθώς επίσης και η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΣΤΡΟΦΗΣ.
Θέτω λοιπόν κι εγώ την υποψηφιότητά μου για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ Δυτικής Ελλάδας.
Λύκος Γρηγόρης
Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης με κατεύθυνση κοινωνικής εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «ειδική και ενιαία εκπαίδευση» του πανεπιστημίου Frederick της Λευκωσίας.
Εργάζομαι επαγγελματικά από το 2016-17 σε δομές εκπαίδευσης.
Μελισσίδου Αναστασία
Ονομάζομαι Μελισσίδου Αναστασία και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο Δ.Π.Θ.
Ξεκίνησα να εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός το 2012 στο Γηροκομείο «Άγιος Κυπριανός» στην Αλεξανδρούπολη.
Στη συνέχεια επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη όπου και δούλεψα στο Κδαπ Μεα «Ο Σωτήρ» μέχρι και το 2017. Ταυτόχρονα συμμετείχα και σε κατασκηνώσεις Α.ΜΕ.Α ως συνοδός από το 2013 έως το 2018.
Το 2018 αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή στη ζωή μου και βρέθηκα στην Κρήτη, στη Σητεία και ξεκίνησα να δουλεύω στην Εκπαίδευση.
Τα τελευταία 3 χρόνια ζω στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου συνεχίζοντας την εργασία στην εκπαίδευση. Έχω κάνει μετεκπαίδευση στη συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με σπουδές στην δραματοθεραπεία.
Η «Στροφή» ξεκίνησε ως μία ιδέα πριν μερικούς μήνες και τώρα είναι ένας συνδυασμός που θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές του ΣΚΛΕ στις 25 του Φλεβάρη.
Ένας συνδυασμός που θέλει να ενισχύσει την πολυφωνία στον ΣΚΛΕ. Μαζί σε αυτή την προσπάθεια κι εγώ ως υποψήφια για το ΔΣ του κεντρικού οργάνου του ΣΚΛΕ και για το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.
Όλοι μαζί μπορούμε για έναν πιο ισχυρό σύλλογο.
Μιλτσακάκη Στεφανία
Ονομάζομαι Μιλτσακάκη Στεφανία, είμαι κάτοικος Καβάλας και μητέρα ενός 8χρονου αγοριού.
Είμαι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αφού ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές, συνέχισα σε μεταπτυχιακές σπουδές στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.
Παράλληλα, εξειδικεύθηκα ως εκπαιδεύτρια σε τμήματα κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά με αυτισμό – σύνδρομο Asperger – σύμφωνα με το νέο DSM, παιδιά με αυτισμό επίπεδο 1.
Επιπλέον είμαι τακτικό μέλος στη Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας καθώς έχω εκπαιδευτεί στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.
Ταυτόχρονα, υπήρξα για χρόνια υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο στη Καβάλα.
Στη συνέχεια εργάστηκα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας ως Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη του Κέντρου, έπειτα εργάστηκα ως αναπληρώτρια στο ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ – ΚΕΔΑΣΥ Καβάλας στη θέση της Κοινωνικής Λειτουργού και μέχρι σήμερα εργάζομαι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη ως Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κέντρου.
Σε ότι αφορά το ερευνητικό μου έργο, έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της κοινωνικής εργασίας, αλλά και στον χώρο της ειδικής αγωγής.
Έχω υπάρξει εισηγήτρια σε ημερίδες στον χώρο της εκπαίδευσης και εκπαιδεύτρια σε κύκλο σεμιναρίων όσο αφορά το άγχος και την αντιμετώπισή του υπό την αιγίδα του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου.
Τελευταία προσωπική εργασία με δημοσίευση σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά μέσα είναι: << Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ >>, έχοντας συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων από τον νομό Καβάλας αλλά και από τους όμορους νομούς.
Προσωπικός στόχος είναι η αλλαγή και η λήψη νέων ερεθισμάτων. Δίχως την αλλαγή δεν υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη. Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους.
Μπαζιργιάννης Κωνσταντίνος
Ηλικία: 40 ετών
Τόπος Γέννησης: Σέρρες
Σπουδές στη Κοινωνική Εργασία: Α-ΤΕΙ Πάτρας, Πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ (University of Reading, England)
Επιπρόσθετες Σπουδές: Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε., Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά
Εμπειρία – Προϋπηρεσία (ως Κ.Λ.):
• Κοινωνικός Λειτουργός – Συντονιστής στη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Σερρών (από τον Ιούνιο του 2017 έως σήμερα) – Μέλος της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Σερρών
• Κοινωνικός Λειτουργός – Συντονιστής στη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης του Δήμου Σερρών (Πανδημία COVID-19)
• Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βισαλτίας (Νομός Σερρών)
• Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών
• Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
• Κοινωνική Υπηρεσία Γενικού Νοσοκομείου Σερρών
• Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού
Άλλη προϋπηρεσία: Εκπαιδευτής στο Ι.Ε.Κ. Σερρών (Παράρτημα Σιδηροκάστρου)
Μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας
Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Σχολών
Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ελληνικό Τμήμα – Ιδρυτής/Διαχειριστής του ιστολογίου: http://serresbasket.gr/ , μέσω του οποίου έχουν γίνει Δημοπρασίες Αγάπης για τη στήριξη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, συγκέντρωση τροφίμων για τους Ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Σερρών κ.α.)
* Υποψήφιος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ψηφίζω Στροφή, Δηλώνω Παρών, Αφήνω πίσω το θολό Παρελθόν, Όλοι Μαζί για μια Νέα Αρχή, με τον ΣΚΛΕ Πρωταγωνιστή!»

Μπακούρου Βαλίνα
Η Βαλίνα Μπακούρου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στους Δελφούς και στην Ιτέα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικών Φροντιστών του 2ου Τ.Ε.Ε. Άμφισσας και συνέχισε της σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τίτλο : «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη «Σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει εργαστεί ως υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Κοινωνική Λειτουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Κέντρα Κράτησης), σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο πρόγραμμα φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο ESTIA, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πλέον εργάζεται σε Κέντρο Κοινότητας/Κέντρο Ένταξης Μεταναστών.
Είναι εθελόντρια στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατέχει 2 BLS/AED και έχει συμμετοχή σε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με τη Κοινωνική Εργασία, με τη διάσωση και τις Πρώτες Βοήθειες.
Είναι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σ.Κ.Λ.Ε. και της «Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης σε Καταστάσεις Μαζικών Καταστροφών».
Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, στο «Σκαγιοπούλειο» Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, στο Κ.Ε.Δ.Α.Π. και στο Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ».
Είναι εθελόντρια αιμοδότρια και δότρια μυελού των οστών.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.
Θέτει την υποψηφιότητά της για το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.
Νεανίδου Καλλιόπη
Ονομάζομαι Καλλιόπη Νεανίδου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα.
Αποφοίτησα από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης το 2009 και από κει και πέρα ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως Κοινωνική λειτουργός.
Πρώτη μου εμπειρία ήταν στην ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα αρωγής νεοεισερχομενων ασυνοδευτων ανηλίκων.
Έπειτα εργατικά ως σύμβουλος σταδιοδρομίας σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Σάπες του Ν. Ροδόπης. Τον Ιούλιο του 2012 ξεκίνησα να εργάζομαι στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
Το Νοέμβριο του ίδιου έτους προσλήφθηκα από Ελληνική Αστυνομία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Από τον Ιούλιο του 2013 έως το Νοέμβριο του 2015 εργαζόμουν στο Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό «ο Άγιος Βασίλειος». Από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και σήμερα εργάζομαι ως Κοινωνική λειτουργός στην εκπαίδευση (τόσο στην ειδική αγωγή όσο και σε σχολεία της γενικής εκπαίδευσης).
Το 2020 απέκτησα το Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Κάτι που με χαρακτηρίζει έντονα θεωρώ ότι είναι η ενασχόληση μου με τα κοινά, η προσφορά και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο!
Παναγιώτου Δήμητρα (Ντέμη)
Η Παναγιώτου Δήμητρα (Ντέμη) είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας.
Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στις «Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη» στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και (MSW) στην Κλινική Κοινωνική Εργασία με Παιδιά, Εφήβους και Οικογένεια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει πενταετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Εισαγωγής στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.
Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε Κέντρα κράτησης αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) στο Νόμο Έβρου, στην KY του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, στην Μ.Κ.Ο PRAKSIS στο Κεντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας (Συμμετοχή στην ομάδα Street work και στην κινητή μονάδα στο Πρόγραμμα Δημόσια Υγεία: Πρόληψη-Εξέταση-Υποστήριξη και διεξαγωγή test hiv, HBV -HCV), στο Χαμόγελο του Παιδιού σε Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), συντονίστρια σε Διευρυμένο Κεντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρόμα και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εργασιακή σύμβουλος αναζητούντων εργασίας στον ΟΑΕΔ.
Πανοπούλου Ελένη
Η Ελένη Πανοπούλου είναι Κοινωνική Λειτουργός με επταετή εμπειρία στο πεδίο της Κοινωνικής Εργασίας.
Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Εργάστηκε σε επίπεδο πρακτικής στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, όπου αντικείμενο ήταν η αναδοχή και η υιοθεσία. Στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ εργάστηκε σε επίπεδο πρακτικής αλλά και εθελοντικά για πάνω από δύο χρόνια στις ομάδες στόχου, οικογένειας αλλά και στη γραμμή τηλεσυμβουλευτικής για το τζόγο 11-14.
Από το 2016 εργάστηκε στην προσφυγική κρίση στα προγράμματα μετεγκατάστασης και ένταξης-στέγασης ΕΣΤΙΑ Ι/ΙΙ με παρεμβάσεις κυρίως σε ευάλωτες οικογένειες, γυναίκες και παιδιά.
Από τον Δεκέμβριο εργάζεται στο Ινστιτούτο Κοιτίδα. Ινστιτούτο για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην εγκυμοσύνη και στα πρώτα χρόνια ζωής.
Εξειδικεύεται στην προγεννητική και περιγεννητική επιστήμη. Η Κοιτίδα υποστηρίζει οικογένειες, βρέφη και επαγγελματίες υγείας.
Η υποψηφιότητα της στο ΣΚΛΕ αφορά στην επιθυμία της για αλλαγή, άξια εκπροσώπηση του κλάδου της Κοινωνικής Εργασίας και τη στήριξη του επαγγελματία Κοινωνικού Λειτουργού ανεξάρτητα από το πλαίσιο εργασίας. Σκοπός της είναι η σύσταση μια ομάδας ανθρώπων και ενός οργάνου, όπου όλοι οι Κοινωνικού Λειτουργοί θα μπορούν να απευθύνονται για τις επαγγελματικές τους ανησυχίες αλλά και για κατευθύνσεις.
Η υποψηφιότητας της αφορά το Διοικητικό ‘Όργανο και την Περιφέρεια Αττικής.
Παντελής Κλεάνθης - Κωνσταντίνος
Ονομάζομαι Κλεάνθης – Κων/νος Παντελής και κατάγομαι από την Πάτρα.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πατρών το 2016. Έχω αποκτήσει τo Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Πάτρα και είμαι εκπαιδευόμενος στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία SANE ( System Attachment Narrative Encephalon).
Τα πλαίσια εργασίας στα οποία έχω απασχοληθεί είναι το προσφυγικό και τα τελευταία χρόνια η ψυχική υγεία και η κοινωνική αποκατάσταση.
Παράλληλα, συμμετείχα ως εθελοντής σε πλαίσια που υποστηρίζουν παιδιά με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, με ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και με ογκολογικούς ασθενείς.
Η ΣΤΡΟΦΗ (Κίνηση για την πρόοδο και ανάπτυξη του ΣΚΛΕ) με κινητοποίησε να συμμετέχω βάζοντας υποψηφιότητα στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής λόγω της ισότητας μεταξύ των μελών και των κοινών αντιλήψεων που έχουμε όσον αφορά τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών στην Ελλάδα.
Παπανικολάου Αικατερίνη
Ονομάζομαι Αικατερίνη Παπανικολάου, ζω στην Λιβαδειά Βοιωτίας.
Αποφοίτησα από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας το 2012.
Συνέχισα τις σπουδές μου ολοκληρώνοντας το 2016 το ΠΜΣ στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και το 2019 ΤΟ ΠΜΣ Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Κατέχω Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκειά.
Εργάζομαι ως Κοινωνική Λειτουργός με εξαετή εμπειρία σε δημόσιους φορείς υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Απασχολήθηκα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για περίπου ένα έτος. Έκτοτε εργάζομαι ως Συντονίστρια- Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας και παράλληλα στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΟΧΕΚ Θήβας.
Κατέρχομαι στις επικείμενες εκλογές του ΣΚΛΕ με τον συνδυασμό ‘ΣΤΡΟΦΗ’ έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας αλλά συγχρόνως και την προάσπιση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων του επαγγέλματος του κοινωνικού λειτουργού.
Επιθυμώ να είμαι μια από τους εκπροσώπους των συναδέλφων μου στην Στερεά Ελλάδα.
Μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (ΣΚΟΙΝΔΑΦ).

Παρασχάκη Μαρία - Ευαγγελία
Ονομάζομαι Παρασχάκη Μαρία- Ευαγγελία (Μαριλία) και εργάζομαι ως Κοινωνική Λειτουργός στην εκπαίδευση.
Γεννήθηκα στις 20 Αυγούστου 1986 στην Κομοτηνή.
Σπούδασα στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, του ΔΠΘ, με κατεύθυνση την κοινωνική εργασία και αποφοίτησα το 2009.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2016 παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως και το ετήσιο σεμινάριο «Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε το 2011 στην ειδική και γενική εκπαίδευση, όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Μέσα στα έντεκα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, εργάστηκα δύο χρόνια στον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» Ν. Ροδόπης, όπου με την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα World of Difference αναδείχθηκα στους 10 νικητές του 2014.
Επιπροσθέτως έχω εργαστεί σε τρία προγράμματα Αναπτυξιακής Εταιρείας, με στόχο την καταγραφή αναγκών και την ενίσχυση χρόνιων ανέργων, όπως επίσης και την συγγραφή ενός εγχειριδίου με τις διασυνδέσεις κοινωνικών υπηρεσιών του Ν. Ροδόπης.
Σήμερα εργάζομαι στην επιτροπή της ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης), που καλύπτει πέντε Δημοτικά Σχολεία της Κομοτηνής.
Η αγάπη μου για το επάγγελμα, η διάθεσή μου να προσφέρω και η ενσυναίσθηση που διαθέτω ως άνθρωπος, με οδήγησαν στην υποψηφιότητά μου στις εκλογές του ΣΚΛΕ με τον συνδυασμό ΣΤΡΟΦΗ (ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΛΕ) στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.
Η κατανόηση, η εμπιστοσύνη , η ελευθερία έκφρασης και το κοινό όραμα για την επιστήμη είναι αυτά που με κέρδισαν στον συνδυασμό.
Για μια επιστήμη που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, που δοκιμάζεται συνεχώς, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και δικαίου.
Ρεμπούτζιας Γιάννης
Ονομάζομαι Ρεμπούτζιας Γιάννης και είμαι κοινωνικός λειτουργός- συστημικός ψυχοθεραπευτής.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία του Δ.Π.Θ.
Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τίτλο Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ και έχω εκπαιδευτεί στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.
Έχω ασχοληθεί με την Ψυχική Υγεία και την Παιδική Προστασία για μία 10ετία. Ζω και εργάζομαι στην Αλεξανδρούπολη.
Κίνητρο για την ενεργή μου ενασχόληση με τον ΣΚΛΕ είναι η βαθιά μου πίστη στις δημοκρατικές- συμμετοχικές διαδικασίες και η αντίληψη πως με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό ο ρόλος του ΣΚΛΕ, του Κοινωνικού λειτουργού και της Κοινωνικής Εργασίας μπορούν να αναβαθμιστούν.
Στεφανοπούλου Ευγενία
Η Ευγενία Στεφανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Είναι έγγαμη, σπούδασε στην σχολή της ΣΕΥΠ, στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, του ΑΤΕΙ Πατρών, όπου και αποφοίτησε το 2008 με βαθμό πτυχίου 7,54.
Μέχρι σήμερα έχει εργαστεί μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας αλλά και ως αναπληρώτρια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας.
Επίσης, υπήρξε μέλος στην Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης σε ειδικό σχολείο, ενώ είχε υπό την εποπτεία της πέντε σχολικές μονάδες.
Σήμερα, εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στην εκπαίδευση με αφορμή τις προσλήψεις που έγιναν λόγω Covid.
Τρακανιάρης Δημήτριος
Ο Δημήτρης είναι Κοινωνικός Λειτουργός απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κατάγεται και μένει μόνιμα στη Χαλκίδα.
Στο παρόν εργάζεται στην ActionAid Ελλάς, ενώ προηγουμένως έχει εργασθεί στο προσφυγικό, στις Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στράτου και στη διαχείριση και υποστήριξη εθελοντών σε δράσεις κοινωνικής παρέμβασης.
Ξεκίνησε με την πρακτική του άσκηση στην εκπαίδευση και έπειτα στις εξαρτήσεις και συγκεκριμένα στο ΚΕΘΕΑ "Στροφή".
Έχει παρακολουθήσει αρκετές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια.
Είναι εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειας Ψυχικής Υγείας και τώρα ολοκληρώνει εκπαίδευση στην Ανίχνευση, Διαφοροδιάγνωση και Παρέμβαση στην Ειδική Αγωγή.
Παράλληλα με τα επαγγελματικά, αφιερώνει αρκετό από το χρόνο σου σε εθελοντικές δραστηριότητες. Είναι μέλος των Ελλήνων Προσκόπων πάνω από 15, εκπαιδευτής 5 χρόνια ενώ τα τελευταία 3 χρόνια είναι Σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης σε θέματα Ασφάλειας Μελών (Safe From Harm).
Επιπλέον είναι μέλος της ειδικής ομάδας του Ο.Η.Ε. “Compact for Young People in Humanitarian Action”.
Στόχος του είναι ένας ΣΚΛΕ ο οποίος θα παρέχει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο σε νέους Κοινωνικούς Λειτουργούς τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους πορείας (peer mentoring) και θα "παλεύει" ακούραστα για την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κοινωνικών λειτουργών σε κάθε τομέα!
Υποψήφιος στο Περιφερειακό Τμήμα του ΣΚΛΕ Στερεάς Ελλάδας.
Τυροπώλη Μαρία
Υποψήφια στο Περιφερειακό Τμήμα του ΣΚΛΕ Βορείου Αιγαίου.
Φωκιανού Ελισάβετ
Ονομάζομαι Ελισάβετ Φωκιανού, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να θέσω τον εαυτό μου υποψήφια στις εκλογές του ΣΚΛΕ εκπροσωπώντας τον συνδυασμό ΣΤΡΟΦΗ.
Το ενδιαφέρον μου με την κοινωνική επιστήμη ξεκίνησε από ένα προπανεπιστημιακό ερέθισμα για τις μειονοτικές κοινωνίες και συνεχίστηκε με το πέρας των σπουδών μου.
Ως μέλος ομάδας επισκέψεων πεδίου, κατάφερα να ασχοληθώ με ανήλικο και ενήλικο πληθυσμό, αναδοχές και τεκνοθεσίες, καθώς επίσης και με κοινωνικές εκθέσεις παράγωγο κοινωνικής έρευνας. Θεωρώ προνόμιο να μπορώ να θέσω τον εαυτό μου υποψήφια για τον συνδυασμό, καθώς θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τόσο όσους εργάζονται ως κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά επίσης και όσους προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα τόσο απαιτητικό και δυναμικό περιβάλλον.
Αυτή είναι η Ελισάβετ και θα χαρώ πολύ να λάβω την εμπιστοσύνη σας, ούτως ώστε να πορευθούμε παράλληλα.
Χριστοφοράτου Μαρία
Ονομάζομαι Μαρία Χριστοφοράτου , γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών.
Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής.
Έχω εργαστεί εθελοντικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης και από τον Ιανουάριο του 2018 εργάζομαι στο προσφυγικό.
Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια στον ΣΚΛΕ και αφορμή στάθηκε η επιθυμία μου για την δημιουργία ενός πιο ισχυρού κλάδου , καθώς επίσης και η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΣΤΡΟΦΗΣ.
- Πατήστε πάνω στις εικόνες που ακολουθούν για να διαβάσετε τα ονόματα όλων των Υποψηφίων με τη ΣΤΡΟΦΗ και να ενημερωθείτε για τις θέσεις που διεκδικούν στις Εκλογές του ΣΚΛΕ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου